Marga Boutkan

Een toevallige ontmoeting of toch niet?

Als 6-jarig meisje kwam ik voor het eerst in aanraking met de traditionele Noord-Amerikaanse cultuur, toen een groep inheemse Canadese mannen en vrouwen optrad in de wijk waar ik woonde. Puur toeval, of toch niet? Deze bijzondere ervaring en mijn eerste reis naar Canada en Amerika op jonge leeftijd vormde het begin van mijn verbinding met de natuur.

In verbinding met de natuur

Vele reizen volgden, waarbij ik me hier verder in verdiepte en mooie ontmoetingen had in de natuur. Ik voelde dat ik in de natuur tot rust kwam, de stilte heerlijk vond en daardoor beter naar mijn gevoel kon luisteren. De antwoorden op mijn vragen dienden zich als vanzelf aan, door bewust contact te maken met de natuur en daarmee met mezelf. Ik ontdekte dat ik de verbinding met de natuur nodig heb om weer goed te voelen en weten wat voor mij belangrijk is in het leven.

Inheemse wijsheden

Ik voelde hoe het sjamanisme, waarbij alles in de natuur en het leven met elkaar verbonden is, me emotioneerde, een gevoel van herkenning en thuiskomen bracht alsook een verlangen om me er meer in te gaan verdiepen. Ik werd opgeleid vanuit Noord-Amerikaanse inheemse wijsheden en teachings van The Seven Sisters of the Pleiades. Na een intensief een-op-een traject gedurende drie jaar, waarbij wijsheid vanuit afstemming werd ontvangen, volgde de op mij persoonlijk afgestemde driejarige opleiding Nature Experience. Hierin leerde ik in verbinding met de natuur luisteren naar mijn innerlijk weten en mocht ik leren over het inzetten van de natuur, inheemse wijsheden en het Medicijnwiel voor mezelf en andere vrouwen. Weer later nam ik deel aan The Call of the Swan over het luisteren en leven naar de roep van je ziel en het begeleiden van jezelf en anderen hierbij in een veranderende tijd, met een mooie uitwisselingsweek in Bulgarije. Het is een leerweg die doorgaat, nu vanuit meditatie en afstemming, in verbinding met Moeder Aarde en al dat er is.

In Vancouver mocht ik na een jarenlange wens mijn eigen drum laten birthen, leerde ik de drum in te zetten voor dream journeys en hoe er contact mee te maken voor je eigen heling. In mijn lessen bespeel ik dan ook met regelmaat de drum. Het oeroude geluid ervan raakt me altijd en het is een mooi instrument om dichter bij je gevoel en in verbinding te komen.

 

Herkenning in elkaar

We leven inmiddels in de Tijd van Vrouwelijke Energie, een periode waarin er veel gebeurt in de hele wereld en in ons eigen leven. Veranderingen die soms angstig maken en onrust geven of die ons juist aanzetten om datgene te gaan doen in ons leven, wat we altijd al wilden doen maar niet eerder konden of durfden. Vaak komen vragen naar boven als hoe kom ik vanuit mijn hoofd naar mijn hart, waarom verloopt mijn leven zoals het verloopt, wie ben ik en wat is mijn levensbestemming. Vragen die ik maar al te goed herken uit mijn eigen verbindende reis en waarvoor we weer goed naar ons gevoel willen gaan om onze innerlijke stem en daarmee de antwoorden hier op te kunnen horen.

De Verbindende Reis®, natuurbegeleiding, kruiden en etherische oliën

Daarom bied ik het door mijzelf ontwikkelde lesprogramma De Verbindende Reis® aan, waarbij ik graag een stukje met jou meereis op weg naar een leven in verbinding met jezelf, de natuur en al wat er is. Vind je het fijner om samen met mij tot inzichten te komen tijdens een natuurbegeleidingswandeling, dan kan dat ook. Als herborist zet ik daarnaast graag kruiden en etherische oliën in om de helende werking ervan te ervaren, als waardevolle ondersteuning tijdens levensveranderingen en om weer in balans te komen. Soms bezoeken we daarvoor de door mij ontworpen kruidentuin op Landgoed Het Witte Kasteel.

Leven in verbinding

Terugkijkend voelt het voor mij dat de ontmoeting uit mijn jeugd geen puur toeval is geweest, maar een eerste stap op mijn Pad naar een leven in verbinding en voor wat ik nu mag doen met en voor andere vrouwen.

In verbinding met anderen

Vrouwen verbonden aan De Verbindende Reis®

Vrouwencirkel Seizoen- en Maanvieringen

International Council of 13 Indigenous Grandmothers

Kruidentuin Landgoed Het Witte Kasteel Loon op Zand

Herboristengilde