Marga Boutkan

Een toevallige ontmoeting of toch niet?

Als 6-jarig meisje kwam ik voor het eerst in aanraking met de Noord-Amerikaanse inheemse cultuur, toen een groep inheemse Canadese mannen en vrouwen optrad in de wijk waar ik woonde. Puur toeval, of toch niet? Deze bijzondere ervaring alsmede mijn eerste reis naar Canada en Amerika op jonge leeftijd vormde het begin van mijn liefde voor deze cultuur, dit prachtige gebied en mijn verbinding met de natuur. Vooral de pure manier van in het leven staan in verbinding met al dat er is, raakt me, alsook de respectvolle manier waarop met de natuur wordt omgegaan.

In verbinding met de natuur

Vele reizen volgden, waarbij ik me verder verdiepte in de cultuur, kruiden en mooie ontmoetingen had in de natuur. Ik voelde dat ik in de natuur tot rust kwam, de stilte heerlijk vond en daardoor beter naar mijn gevoel kon luisteren. De antwoorden op mijn vragen dienden zich als vanzelf aan, door bewust contact te maken met de natuur en daarmee met mezelf. Ik ontdekte dat ik de verbinding met de natuur nodig heb om mijn beste zelf te kunnen zijn en weer goed te voelen en te weten wat voor mij belangrijk is in het leven.

Inheemse wijsheden

Ik werd opgeleid vanuit traditionele Noord-Amerikaanse wijsheden, een leerweg die ook nu doorgaat. Ik leerde om het Medicijnwiel zowel op een energetische wijze in te zetten ter ondersteuning van een transformatie alsook om hier dagelijks inspiratie en inzichten uit te kunnen halen. Tijdens mijn lessen bespeel ik met regelmaat de drum. Het oeroude geluid ervan raakt me nog altijd en het is een mooi instrument om dichter bij het gevoel en in verbinding te komen.

We leven inmiddels in de Tijd van Vrouwelijke Energie, een periode waarin er veel gebeurt in de hele wereld en in ons eigen leven. Veranderingen die soms angstig maken en onrust geven of die ons juist aanzetten om datgene te gaan doen in ons leven, wat we altijd al wilden doen maar niet eerder konden of durfden. Vaak komen vragen naar boven als hoe kom ik vanuit mijn hoofd naar mijn hart, waarom verloopt mijn leven zoals het verloopt, wie ben ik en wat is mijn levensbestemming. Vragen die ik maar al te goed herken uit mijn eigen verbindende reis en waarvoor we weer goed naar ons gevoel willen gaan om onze innerlijke stem en daarmee de antwoorden hier op te kunnen horen.

De Verbindende Reis, kruiden en etherische oliën

Daarom bied ik natuurbegeleiding en het door mijzelf ontwikkelde lesprogramma De Verbindende Reis® aan, waarbij ik graag een stukje met jou meereis op weg naar een leven in verbinding met jezelf, de natuur en al wat er is. Hopelijk houd je net als ik veel van kruiden en etherische oliën, want ook deze zet ik hierbij graag in voor een weldadige ontspanning, als waardevolle ondersteuning tijdens levensveranderingen, in periodes waarin je uit balans bent en voor een gezond leven in het algemeen. Ik vind het tevens heerlijk om je mee te nemen in een kruidenbelevingswandeling en je de veelzijdigheid van kruiden en etherische oliën te laten ervaren tijdens mijn workshops.

Het zaadje is tot bloei gekomen

Terugkijkend voelt het voor mij dat de ontmoeting uit mijn jeugd geen puur toeval is geweest, maar het eerste zaadje voor een leven in verbinding en voor wat ik nu mag doen met en voor andere vrouwen.