Leeg tekstblok
 
 
 
 

Seizoenskruiden: Herfst

De herfst is het seizoen om kruidenwortels, zaden, boomvruchten, rozenbottels en bessen te oogsten. In deze workshop leer je hoe je hier gezonde of verzorgende kruidenmiddelen van maakt, er in eten en drinken van kunt genieten en hoe wat je in de herfst kunt oogsten je kan ondersteunen om rust te vinden in je dagelijkse leven.

Verschillende kruiden waarvan de wortel wordt gebruikt komen aan bod: engelwortel, smeerwortel, valeriaan en paardenbloem. Je ontdekt welke zaden geneeskrachtig zijn, bijvoorbeeld in een thee of kruidenbitter worden verwerkt en wat je zoal met boomvruchten, rozenbottel en vlierbes kunt doen. Tijdens het bezoek aan de kruidentuin zie je, welke kruiden nog geoogst kunnen worden.

Je ontdekt, doordat we samen het Medicijnwiel heel praktisch gaan toepassen, wat je kunt leren van de natuur in de herfst en wat je zelf lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel nodig hebt om in balans te zijn in dit seizoen.

Dit vormt de basis voor een gezonde kruidenthee en verzorgende kruidenbalsem, die je maakt om jezelf mee te ondersteunen in de herfst.


Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 18 oktober 2023 van 14.00 tot 17.00 uur op Landgoed Het Witte Kasteel, Loon op Zand.

Prijs

€ 39,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, kruidenthee, eigen gemaakte kruidenthee en kruidenbalsem.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

 

Natuurontmoeting voor vrouwen: verbind je intuitief met de natuur, kruiden en geuren

Tijdens de Natuurontmoeting maak je op verschillende manieren contact met de natuur, waardoor je tot rust en bij je gevoel komt. Soms lopen we met onze blote voeten in het zand, maken we contact met een boom of dier, leggen we een mandala of mediteren we op het geluid van de inheemse drum. Wat goed voelt en wat zich tijdens deze ontmoeting aandient, bepaalt de invulling van onze ontmoeting.

Je wordt jezelf opnieuw bewust van het verschil tussen je hoofd en je hart en wat dit met jou emotioneel, lichamelijk, spiritueel en mentaal doet. Er is aandacht voor ademhaling, een goede gronding en ontspanning in het lichaam.

Je leert meer over de Tijd van Vrouwelijke Energie waarin we nu leven, hoe je jezelf goed kunt afschermen voor invloeden van buitenaf en welke kruiden je hierbij kunnen ondersteunen. Je maakt tevens een ontspannend kruidenmiddel, om fijn thuis te gebruiken. Halverwege de ontmoeting drinken we kruidenthee en genieten we van een kruidenproeverijtje.

De natuurontmoeting voor vrouwen is bedoeld voor jou, als je:

  • Jezelf verbonden voelt met de natuur
  • Door het contact met de natuur meer wilt leren over jezelf en het leven in deze Tijd van Vrouwelijke Energie
  • Wilt weten hoe kruiden en etherische oliën je hierbij kunnen ondersteunen


Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 8 november 2023 van 09.30 tot 12.00 uur in NP De Loonse en Drunense Duinen, ingang bij Landgoed Bosch & Duin in Udenhout.

Prijs

De natuurontmoeting is voor € 17,50 bij te wonen en bedoeld om meer te leren over hoe je kunt leven in verbinding met jezelf, de natuur, kruiden en etherische oliën. Inclusief kruidenthee, kruidenversnapering en je zelfgemaakte kruidenmiddel.

Leven in verbinding: in je kracht met smudgen, kruiden en geuren

Smudgen is een eeuwenoude inheemse traditie, waarbij kruiden worden gebrand voor het zuiveren van je energie en om in verbinding te zijn met jezelf en met al wat er is. Smudgen, kruiden en etherische oliën helpen je om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te staan. Dat is fijn op momenten dat je hectiek of onrust ervaart, door een transformatie gaat, gevoelig bent voor invloeden van buitenaf of wanneer je gewoon even wilt ontspannen.

Je ervaart op welke, natuurlijke wijze je dichter bij jezelf kunt blijven. Vanuit mijn liefde voor de Noord-Amerikaanse inheemse cultuur leer ik je meer over smudge intenties en gewoonten, de bijzondere kwaliteiten van de vier belangrijkste smudgekruiden (tabak, witte salie, ceder en zoetgras) alsmede overige kruiden en etherische oliën, die je weer in verbinding brengen met jezelf. Via meditatie, een dream journey met de inheemse drum, en het zelf leren smudgen, ga je de helende werking ervan voelen. Er is verder aandacht voor oude wijsheden en het belang van smudgen in deze Tijd van Vrouwelijke Energie. Je maakt je eigen smudgebundel en een verbindende geurbalsem.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Deze workshop is voor vrouwen en vindt op vrijdag 15 december 2023 van 10.00 tot 17.00 uur plaats. Locatie in of nabij Loon op Zand.

Prijs

€ 139,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, kruidenthee, je eigen smudgebundel en balsem

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Specerijen: gezond en lekker

Speculaas, pepernoten, taaitaai, een vanilledessert, het zijn vertrouwde lekkernijen, maar weet je dat de specerijen die hierin gebruikt zijn ook positief werken op je gezondheid? En hoe ze met hun geur inspelen op jouw gevoel?

Je gaat het allemaal beleven tijdens deze geurige workshop. Met natuurlijk aandacht voor kaneel, gember en kurkuma, maar ook kardemom, steranijs, vanille en andere specerijen. Je creëert je eigen gezonde 'spicy' kruidenthee en een specerijenolie.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 20 december 2023 van 14.00 tot 16.30 uur. Landgoed Het Witte Kasteel, Loon op Zand.

Prijs

€ 39,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, kruidenthee, specerij proeverijtje, je eigen specerijenthee en specerijenolie.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Seizoenskruiden: Winter

Winter is de tijd om extra op je weerstand te letten en goed voor jezelf te zorgen. Door hun unieke inhoudsstoffen ondersteunen kruiden als rode zonnehoed, salie, tijm, rozemarijn, den en eucalyptus je hierbij.

Ook een gezond voedingspatroon en probiotica zijn belangrijk en worden besproken in deze workshop. Je stelt je eigen stoombadmengsel samen met kruiden en etherische oliën en maakt een verwarmende kruidenolie om winterhanden en voeten tegen te gaan.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 14 februari 2023 van 14.00 tot 16.30 uur. Het Witte Kasteel, Loon op Zand.

Prijs

€ 39,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, kruidenthee, stoombadmengsel en verwarmende kruidenolie.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Seizoenskruiden: Lente

Geniet van wilde planten en voorjaarskruiden, leer waarom ze zo gezond voor je zijn en hoe je er lekkere bereidingen van kunt maken

Voorjaarskruiden hebben vele mooie eigenschappen, die niet alleen goed zijn voor onze gezondheid in de lente, maar ook in smaakvolle bereidingen kunnen worden verwerkt. Ik leer je er graag meer over, onder het genot van een lekkere voorjaarskruidenthee met een kruidige versnapering. Natuurlijk ga je tevens de kruidentuin in om de (wilde) voorjaarskruiden te ontdekken en vertel ik je graag over de bijzondere collectie stinzenplanten op het landgoed. Tot slot maken we een kruidenzout met voorjaarskruiden.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 10 april 2024 van 14.00 tot 16.30 uur. De Kas op Landgoed Het Witte Kasteel in Loon op Zand.

Prijs

€ 39,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, kruidenthee, versnapering en je eigen kruidenzout. In plaats van het maken van een kruidenzout kan gekozen worden voor een reinigende voorjaarsbodyscrub met zout, amandelolie, gedroogde kruiden en een etherische olie. De meerprijs hiervoor is € 3,00 per persoon.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Kruidenbelevingswandeling in de duinen

Heb je altijd al willen weten welke eetbare wilde planten, kruiden en geneeskrachtige bomen groeien in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen?

Als herborist deel ik graag mijn passie voor kruiden, dit prachtige natuurgebied en het leven in verbinding met de natuur met je. Een verkwikkende kruidenthee, kruidenzout van wilde kruiden, een verzorgende brandnetelzalf of vlierbloesemsiroop? Het is allemaal mogelijk dankzij de veelzijdigheid van kruiden en de natuur.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 15 mei 2024 van 14.00 tot 16.30 uur

NP De Loonse en Drunense Duinen, ingang Schoorstraat 50 Udenhout.

Prijs

€ 12,50 incl. BTW per persoon, inclusief kruidenthee, minimaal 10 deelnemers.

Je kunt deze belevingswandeling ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Gezonde en lekkere kruidentheeën

Wil je weten welke gezonde kruiden je in een kruidenthee kunt gebruiken, hoe je er voor zorgt dat deze ook lekker smaakt en zelf een eigen kruidenthee maken die past bij jou?

Neem dan deel aan deze workshop, waarin je theekruiden gaat ruiken, voelen en proeven, zoals brandnetel, rozemarijn, venkel en zoethout. Je leert meer over de gezondheid bevorderende inhoudsstoffen ervan, hoe je kruidenthee zet, een thee samenstelt en doseert als ook hoe je theekruiden kunt oogsten. Natuurlijk neem je jouw eigen gemaakte gezonde en smaakvolle thee mee naar huis.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 12 juni 2024 van 14.00 tot 16.30 uur op Landgoed Het Witte Kasteel, Loon op Zand.

Prijs

€ 29,95 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, kruidenthee, versnapering en je eigen thee

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.

Landgoedfair Het Witte Kasteel

Aanwezigheid Gifts of Nature op Landgoedfair Het Witte Kasteel

Leven in verbinding met de natuur, kruiden en geuren met Gifts of Nature

Wil je weten hoe je kunt leven in verbinding met de natuur, jezelf, de mensen om je heen, kruiden, geuren en al wat er is? Dan vind ik het fijn je te ontmoeten in mijn kraam op de Landgoedfair. Ik vertel je graag meer over mijn opleidingen en workshops van De Verbindende Reis, natuurbegeleiding in de Loonse en Drunense Duinen en De Brand. En natuurlijk ook over kruiden en geuren. Ik deel graag met je wat je met kruiden kunt doen voor je gezondheid, je verzorging en ook in de keuken. Kom zeker ruiken, proeven en kruiden voelen. Je vindt mij bij de door mij ontworpen kruidentuin, waar ik graag met je door heen loop om je kennis te laten maken met de bijzondere gaven van kruiden. Op het landgoed vind je daarnaast nog de brocantemarkt, demonstraties van onder andere de schaapsherder en kun je verse oogst uit de moestuin kopen. De tuinen zijn in de zomermaanden op hun mooist en het is fijn om er dan door heen te wandelen. Laat je leiden door de heerlijke geuren van de kruiden om de kraam van Gifts of Nature te vinden.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Zondag 23 juni 2024 van 11.00 tot 17.00 uur op Landgoed Het Witte Kasteel, Kasteellaan 17 in Loon op Zand.

Kruidenbelevingswandeling Landgoed Het Witte Kasteel

Kruiden en eetbare bloemen ervaren op Landgoed Het Witte Kasteel

Op deze idyllische plek maak je een wandeling langs wilde kruiden in de natuurtuin en leer je meer over de gezonde werking van brandnetel, paardenbloem of de linde. Natuurlijk bezoek je ook de door mij ontworpen en met vrijwilligers aangelegde kruidentuin, met nog veel meer kruiden voor je gezondheid, verzorging of voor in de keuken. je gaat kruiden ruiken, proeven en ervaren en ik inspireer je graag tevens met zelfgemaakte kruidenmiddelen.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Zondag 30 juni 2024 (tijdens Open Tuinendagen Midden-Brabant), met wandelingen om 11.30 en om 14.00 uur

Deze kruidenbelevingswandelingen zijn speciaal voor deze bijzondere gelegenheden gratis bij te wonen.

Het Witte Kasteel Loon op Zand, Kasteellaan 17 Loon op zand.

Je kunt deze belevingswandeling boeken exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers. Informeer tevens naar de mogelijkheden voor het combineren van de wandeling met een kasteelrondleiding, lunch of high tea.

 

Seizoenskruiden: Zomer

Bloeiende zomerkruiden, daar word je toch blij van. En ze zijn ook nog goed voor je en heerlijk verzorgend!

In de kruidentuin worden je zintuigen als vanzelf geprikkeld en leer je meer over kruiden, die nu in bloei staan en eetbare bloemen. Je ruikt het verschil tussen verse kruiden en gedroogde kruiden en de etherische olie van de plant. Je maakt een verzorgende olie van kruidenbloemen als goudsbloemen of kamille en een bloemige geurroller, met een glas heerlijke bloementhee of een verfrissende bloemenlimonade bij zonnige temperaturen.

Datum, tijd en kruidenlocatie

Woensdag 24 juli 2024 van 14.00 tot 16.30 uur op Landgoed Het Witte Kasteel, Loon op Zand.

Prijs

€ 39,50 incl. BTW per persoon, inclusief gebruik van de locatie, reader, bloementhee, bloemenolie en geurroller.

Je kunt deze workshop ook boeken, exclusief voor jou en jouw gezelschap. De prijs is dan afhankelijk van jouw wensen en het aantal deelnemers.