Dropplant

Dropplant of Agastache is een prachtige plant om in de kruidentuin te hebben. Voor het kleureffect staat deze in de kruidentuin naast rode zonnehoed. De blaadjes van de plant geven een zoete smaak, die lijkt op die van anijs. Dropplant wordt vooral in de keuken gebruikt door het blad en de bloem toe te voegen aan een kruidenthee, een fruitsalade, te verwerken in een keukenzout of een kruidenboter.

Recepten

Siroop van dropplant, munt, anijs en honing

Pluk 8 dropplant blaadjes, 3 bloemaren van de dropplant en een handvol Marokkaanse munt blaadjes. Wrijf de blaadjes schoon en doe alles in een steelpan. Voeg hier 2 twee theelepels anijszaad aan toe. Kook in een andere pan 500 ml water. Haal de pan van het vuur en voeg het gekookte water toe aan de steelpan met dropplant, muntblaadjes en anijszaad. Laat dit 2-3 uur trekken en afkoelen. Zeef dan het water en breng het opnieuw aan de kook. Haal de pan weer van het vuur en voeg er 250 ml biologische honing van de imker aan toe. Roer goed door tot dat de honing is opgenomen. Schenk een beetje siroop in een limonadeglas, voeg er een bloeiende aar van de dropplant aan toe en vul het glas dan verder met water of mineraalwater en eventueel een schijfje citroen. Bewaar de siroop koel.