Kruidenmiddelen

Lavendelolie Lavendelen Boer Wim

Al vanaf 2004 verkoop ik de lavendelolie van Boer Wim. Uiteraard gebruik ik deze ook zelf en kan ik er steeds enorm van genieten. Deze mooie essentiële olie kent vele toepassingsmogelijkheden. De diepe ontspannen lavendelgeur maakt altijd iets los bij mensen, die deze gebruiken of die mij bezoeken tijdens kruidenevenementen. De lavendelolie is daarom dan ook per mail te bestellen voor € 5,95 per flesje inclusief 21 % BTW en exclusief verzendkosten. Koop je de lavendelolie liever tijdens één van de kruidenevenementen waar ik aan deel neem, kijk dan onder Agenda. Graag laat ik je hieronder nader kennis maken met de herkomst en werking van de lavendelolie van Boer Wim.

Herkomst van de lavendelolie

Deze lavendelolie is afkomstig uit Orgnac, dat ligt op de grens van de Ardeche en de Provence in Frankrijk. De lavendel is afkomstig van de velden van een Belgische lavendelboer die, nadat hij een kinderboerderij had gerund, de vele mogelijkheden van het gebruik van lavendelolie ontdekte. Hij besloot daarom om lavendel te gaan kweken op zijn vakantieboerderij in Frankrijk en ondertussen verkocht hij de lavendelolie en allerlei andere lavendelproducten vanuit zijn lavendelwinkel in de Belgische plaats Turnhout. Hij bedacht zelfs een nieuw werkwoord: lavendelen ofwel het herontdekken van jezelf door lavendel en de natuur. Het mag duidelijk zijn dat lavendel zijn leven op meerdere manieren heeft veranderd, vooral ook toen hij besloot om permanent op zijn lavendelboerderij in Frankrijk te gaan wonen.

Lavandula grosso

Deze lavendel is een variëteit van de lavendelfamilie. De lavandula grosso heeft een mooie lavendelgeur met een lichte kamfertoon. Lavendelplanten houden van de zon, maar niet van natte voeten. Daarom groeien ze het beste in landen rond de Middellandse zee of in landen met een soortgelijk klimaat.

Gebruik van lavendelolie

 • Lavendelolie werkt rustgevend na een drukke dag of tijdens een stressvolle periode
 • Lavendel draagt bij aan een betere nachtrust
 • Bij een lichte hoofdpijn kan lavendelolie verlichting geven
 • Een druppeltje lavendelolie op een muggenbeet vermindert het jeukende gevoel
 • Lavendelolie werkt erg goed als een luchtverfrisser
 • Lavendelolie houdt insecten op afstand
 • Lavendelolie werkt desinfecterend bij snijwonden en schaafplekken
 • De olie heeft een positief effect op lichte, niet open, brandwonden
 • Lavendelolie werkt herstellend op de huid
 • Lavendel draagt bij aan een goed humeur, omdat de geur doet denken aan de zomer en het zuiden van Frankrijk
 • Lavendelolie kan worden gebruikt in een bad. Om te voorkomen dat de olie op het water blijft drijven, doe je 8-10 druppels in een half kopje melk en voeg je dit toe aan het badwater. Wanneer je een voetbad wilt nemen, voeg dan 3-4 druppels toe aan een half kopje melk en schenk dit in het voetbad.

Goed om te weten

Gebruik deze lavendelolie alleen uitwendig! Lavendelolie is één van de weinige essentiële oliën die direct op de huid kan worden aangebracht. Indien je de lavendelolie gebruikt op de huid, bedek dan dit deel van de huid niet. Deze essentiële olie laat bij normaal gebruik geen vlekken achter op stof of andere materialen. Deze olie niet gebruiken bij klachten van flauwte en epilepsie.