Kruidenmiddelen

Medicine of the People verzorgende balsems

Tijdens mijn bezoek aan de historische Hubbell Trading Post in Arizona in 2010 ontdekte ik de biologische balsems van Medicine of the People. Natuurlijk wilde ik er een mee naar huis nemen en dit werd die met witte salie. Het bleek een geurige, heerlijk verzorgende balsem te zijn, die ik zowel gebruikte op een schrale huid, droge lippen, als ook voor spiritueel welzijn, wanneer ik me weer even puur en dicht bij mezelf wilde voelen.
Hoe zuinig ik er ook op was, uiteindelijk was het blikje leeg en kreeg het een mooi plekje in mijn ruimte. Al langer had ik de wens om in de witte salie, pijnboom en salie, lavendel en jeneverbes balsem te kunnen voorzien.

Ik voel veel voor de balsems omdat deze van zuivere regionale ingrediënten zijn gemaakt met aandacht en respect voor de Noord-Amerikaanse cultuur en tradities door eigenaresse Virginia Boone. Ze is Diné ofwel Navajo. Na mijn toezegging dat mijn intentie oprecht is en ik zorgvuldig op kleine schaal haar balsems aan gelijkgestemde vrouwen wil aanbieden, kreeg ik na enige tijd haar toestemming om deze balsems in Nederland te gaan verkopen. Ik ben heel blij dat dit gelukt is en nu ook andere vrouwen hiervan mee kunnen gaan genieten.

Dit zijn de 3 balsems:

  • Witte salie balsem, voor zuivering, met o.a. witte salie olie en zonne- en goudsbloemmaceraat
  • Pijnboombalsem, voor verzorging, met o.a. pijnboomsap en zonne- en goudsbloemmaceraat
  • Salie, lavendel en jeneverbes balsem, met o.a. maceraat van deze kruiden alsook o.a. zonne- en goudsbloemmaceraat


Alle balsems zijn verzorgend, geurig en heel fijn in het gebruik. Doordat de balsems rijk zijn aan plantaardige oliën, hoef je er maar weinig van te nemen om de werking te voelen en doe je er lang mee. Je kunt de balsems via mijn website bestellen of tijdens mijn activiteiten voor € 9,95 (excl. eventuele verzendkosten).